BBP'den asgari ücret yorumu

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, asgari ücreti alanında, ödeyeninde memnun olmadığını bu nedenle asgari ücretin üzerindeki yüklerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

2021 yılı asgari ücretinin açıklanması sonrasında BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alatlı, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında açıklanan asgari ücretin işçi kesimi tarafından yetersiz, işveren kesimi tarafından da yüksek bulunduğuna vurgu yapan Alfatlı, “İnsanca yaşanabilecek ücretin bu olmadığını biliyoruz, Hem işgören hem de işverenin mutlu olabileceği tablo da bu değil. 3,577,50 TL brüt, AGİ dahil çalışanın eline geçen 2,825,90 TL ve bu tutarın işverene maliyeti ise 4,203,56 TL bu şekli ile açıklanan asgari ücret hem çalışanı hem de işvereni memnun etmemektedir. Asgari ücretin üzerindeki tüm yükler tamamen kaldırılmalı, ücret daha yaşanabilir hale getirilmelidir” dedi.
Alfatlı, 2021 yılının, tüm dünyada sağlık, refah, huzur ve barışın hakim olması, daha adaletli ve paylaşımcı bir dünya olması dileğinde bulundu
 

bbp asgari ücret