Bayramda ve arife günü nereler açık, nereler kapalı?

TAKİP ET

2021 yılı Kurban Bayramında ve arife günü birçok yerlerin açık mı yoksa kapalı mı olduğu merak ediliyor. Arife günü PTT, Bankalar, Noterler, TüvTürk, Kargolar açık mı? Hangi günler hangi saatlerde çalışıyorlar bunları hazırladığımız haberimizde bulacaksınız.


Arife gününün de tatil edilmesiyle önümüzdeki hafta iş günlerinin tamamı tatil olacak. Kamu ve özel kurumlarda resmi tatil olması nedeniyle vatandaşların bazı işlemleri bir sonraki haftaya kalacak.

19 Temmuz Pazartesi günü Kurban Bayramı arifesi ve öğleden sonrası resmi tatil

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 19 Temmuz Pazartesi günün öğleden öncesinin de idari tatil ilan edildiğini kaydetti.
Resmi tatillerde birçok kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra özel sektördeki işyerlerinin bazıları da kapalı oluyor ve çalışmalarına resmi tatil süresinde ara veriyor.

Bankalar arife günü ve bayramda  açık mı?
Bankalar da resmi tatillerde kapalı olan iş yerleri arasında yer alıyor.
Ancak 19 Temmuz’a denk gelen Pazartesi günü öğlene kadar idari tatil ve öğleden sonra resmi tatil.
Bu nedenle bankalar 19 Temmuz Pazartesi arife günü öğlene kadar (13.00) açık olacak ve faaliyetlerine devam edecek. Borsa İstanbul’da da bankalar ile aynı sistemde çalışacak.

Kargolar ve PTT arife günü ve bayramda açık mı? PTT Kargo, Arife günü yarım gün yani saat 09:00 ile 12:30 arası hizmet verecek. Bu vakte kadar yetişmeyen kargolar bayramdan sonra teslim edilecek. PTT şubeleri ve kuryeleri Kurban Bayramı'nda hizmet veremeyecek. Yurtiçi, MNG, Aras, Sürat  Kargo resmi tatillerde ve Kurban Bayramı'nda hizmet vermemektedir. Arife günü ise tam gün hizmet vermektedir.

Noterler arife günü ve bayramda açık olacak mı?
Arife günü yarım gün olduğu için PTT, noter, borsa resmi dairelerde yarım gün çalışacak. Milyonlarca vatandaşın alım, satım ve devir işlemlerini yürüttüğü noterler hafta içi 08:30-17:30 mesai sistemiyle çalışıyor. Noterler öğle molasını ise 12:30-13:30 saatleri arasında yapıyor ve şubeler kapalı oluyor. Hafta sonu tüm gün kapalı olan noterlerin uzun süredir uygulanmayan nöbetçi noterlik sistemine ne zaman döneceği henüz bilinmiyor. Resmi tatile başlayacak olan noterlerin 19-25 Temmuz arasında şubelerinin bayram tatili nedeniyle kapalı olacağı biliniyor. 

TüvTürk arife günü ve bayramda açık olacak mı?
TüvTürk İstasyonları, 19 Temmuz 2021 Pazartesi arefe günü dahil, 20-21-22 ve 23 Temmuz Kurban Bayramı boyunca kapalı olacaktır. 24 Temmuz Cumartesi günü tüm istasyonlar hizmete açık olacaktır.

Eczaneler arife günü ve bayramda açık olacak mı?
Eczaneler resmi tatil nedeniyle bayramda kapalı olacak. Ancak nöbetçi eczaneler açık olacak. Arife günü tüm eczaneler çalışacak. Bursada nöbetçi eczaneleri haber sitemizde bulabilirsiniz.

Bursa hayvanat bahçesi bayramda açık mı?
Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Hayvanat Bahçesi, Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. günü ziyaretçilerini ücretsiz olarak ağırlayacak.

Bursa’da bayramda kütüphaneler açık mı?
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal medyada yapılan açıklamalar ile kütüphanelerin 18-25 Temmuz tarihleri arasında kapalı olacağı açıklanmıştır.


Müzeler Kurban Bayramında açık mı?
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri Kurban Bayramı'nda ziyarete açık olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri, Kurban Bayramı'nda ziyaret edilebilecek. Ülke genelindeki 189 müze ve 131 düzenlenmiş örenyeri, bayramın 1'inci günü öğleden sonra ziyarete açılacak.

Bayramda saraylar da açık
TBMM Milli Saraylar Dairesine bağlı saray, köşk, kasır ve müzeler de bayramın 2. gününden itibaren misafirleri ağırlayacak.
Bayramda Osmanlı sarayların ihtişamını görmek isteyenler için Dolmabahçe Sarayı ile Beylerbeyi ve Yıldız saraylarının kapıları da açık olacak.
Aynalıkavak, Beykoz, Ihlamur, Küçüksu ve Maslak kasırlarının yanı sıra Florya Atatürk Deniz Köşkü ile Yalova Atatürk Köşkleri, Aynalıkavak Musiki Müzesi, Dolmabahçe Saat Müzesi ve Saray Koleksiyonları Müzesi de ziyaret edilebilecek.

Kapalı müzeler hangileri?
Yurt genelinde restorasyon, teşhir ve tanzim çalışmaları nedeniyle kapalı olan müzeler ise şunlar:
Adana Etnografya Müzesi, Diyarbakır Müzesi, Manisa Müzesi (Arkeoloji Bölümü), Sivas Aşık Veysel Müzesi, Van Müzesi, Zonguldak Ereğli Müzesi, Hasankeyf Örenyeri, Aksaray Ihlara Vadisi (Kısmen), Nevşehir Göreme (Kızlar Manastırı), Çanakkale (Kilitbahir Kalesi), Şanlıurfa Harran İç Kale ile Şanlıurfa Kalesi, İzmir Atatürk Evi Müzesi, Efes Müzesi ile Bergama Müzesi Bağlı Birimi Kızılavlu, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile Kariye Müzesi, Gaziantep Hasan Süzer Etnografya Müzesi ile Arkeoloji Müzesi, Mersin Anamur Müzesi, Bursa Mudanya Mütareke Evi Müzesi, Muğla Fethiye (Kayaköy'de Bulunan İki Kilise), Konya Akşehir Taş Eserler Müzesi ile Mevlana Müzesi (Matbah-ı Şerif bölümü) ve  Adam Mickiewicz Müzesi.

Otoyollar ve köprüler bayramda ücretsiz mi?
 Kurban Bayramı için; Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? sorusu gündeme geliyor. Kabine sonrası otoyollarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır" diyerek bayramda yolların ücretsiz olacağını ilan etti. Bazı otoyolların geçiş ücretlerinde indirime gidildiğini de aktaran Erdoğan, "Ankara-Niğde Otoyolu'nda da sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek" dedi.


Bayramda Bursa'da görevde olacak ekipler ise şöyle;
Bayramda 9 günlük tatilde vatandaşların bayramı sorunsuz geçirmesini sağlamak için bazı tedbirler alınmıştır. Bu sebeple Zabıta, İtfaiye, Sağlık Daire Başkanlığı, BUSKİ nöbetçi ekipleri bayram süresince vatandaşların huzurlu bayram geçirebilmesi için görevleri başında olacaktır.





 

bankalar arife günü açık mı? bankalar bayramda açık mı? noterler bayramda açık mı? müzeler bayramda açık mı? hayvanatbahçesi bayramda açıkmı? kargolar bayramda çalışacak mı? kargolar arife günü çalışacak mı? eczaneler arife günü açık mı? otoyollar bayramd