"Bursaspor'dan 'siyaset elini çeksin' eleştirilerine cevap

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Adnan Akın'ın, "Siyaset Bursaspor'dan elini çeksin" şeklindeki sözlerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan yanıt geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan toplantında Bursaspor polemiği yaşandı. Toplantının başında söz alan İYİ Parti grup sözcüsü Adnan Akın yeni sezonda Bursaspor'a başarı diledi. Akın sözlerini, " Bursa spordan siyaset elini çeksin" diye bitirdi.

" Kimse sahip çıkmadı takım ortada kaldı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu sözler üzerine, Bursaspor ile ilgili eleştiri getirenlerin, bir formül sunması gerektiğini söyledi. Aktaş,  İYİ Parti Sözcüsü Adnan Akın'a hitaben, "İYİ Parti'nin Bursapor'a yaptığı tek kuruş hatırlamıyorum" dedi. Buna cevap veren Adnan Akın, önceki sezon İYİ parti olarak bağış yaptıklarını söyledi. Başkan Aktaş da, "Peki bu sezon niye bağış yapmadınız?" diye sordu. Beklemediği bu soru üzerine Adnan Akın verecek cevap bulamayıp kekeledi. Bunun üzerine Başkan Aktaş, "Bakın siyaseti siz yapıyosrsunuz. Sizin derdiniz Bursspor değil, Burspor'u yönetmek" dedi.

Aktaş: "Bana çözüm ile gelin en büyük desteği vereceğime söz veriyorum"

Alinur Aktaş ortada kalan Bursa spora gereken desetği verdikleri ve vermeye devam edeceklerini de söyledi. Bu işe meraklı olmadıklarını ancak takımı ortada bırakmalarının söz konusu olmadığını vurgulayan Aktaş, "Hamasi nutuklar ile olmaz, bana samimi çözüm ile gelin en büyük desteği vereceğime bütün Bursa huzurunda söz veriyorum" dedi. 

“Buradan çok net söylüyorum Bana çözüm ile gelin, en büyük destek benden veriyorum. Bursaspor benim tapulu malım değil. Evet benim bir genel müdürüm şu an Bursaspor'un başkanı. Bakın şimdi diyorsunuz ‘siyaset elini çeksin’ çekelim. Önemli değil yani benim böyle bir derdim yok. Hatta ben rahatsızım bu işten. Ama Bursaspor Bandırma'da yenildi, 10 dakika sonra sizin il başkanımız sosyal medyada bana mal etti işi. Takım otelde kalırken, düşerken Allah'ın kulunun sesi çıkmazken, şimdi mi Bursaspor'la alakalı konuşuyoruz. Ben bu işten mutlu değilim. Varsa formülünüz, bir şeyi eleştiriyorsanız yani çıkın formülü konuşun. Bütün Bursa'ya haykırıyorum buradan, biz Bursaspor’un önünde engel falan değiliz. Lütfen Erkan Kamat’a da sorun, Mesut Mestan’a da sorun, Ali Ay’a da sorun, benim belediye başkanlığım döneminde çalıştığım başkan arkadaşlar olduğu için söylüyorum. Hatta en son BİKO formasıyla maça çıkmışsın, sadece o formadan dolayı 500 bin almışsın, maç bitmiş yenilmişsin beni eleştiriyorsun. Ben ne yapayım kardeşim. Allah aşkına İzmir’de iki takım küme düştü. Allah’ın kulu Tunç Soyer’in ismini mi verdi? Belediye ile ne alakası var bu işin. O yüzden bir mesaj veriyorsunuz ama yanlış bir mesaj veriyorsunuz. Ve bana göre bu mesajla bile Bursa spor'a kötülük yapıyorsunuz. Bursaspor'la ilgili "çeksin siyaset elini" Hangi siyaset çeksin elini söyler misiniz? Yok ki kardeşim ortada kaldı, takım otelde kaldı diyorum. Başkanı yoktu takımın ya. O zaman niye konuşmadınız bunları da şimdi Bursa spor bu durumda diye kkonuşuyorsunu? Eğer varsa bir formül, Belediye Başkanı kimliğimle değil, Alinur Aktaş olarak, vatandaş olarak, iyi bir Bursasporlu olarak her arenada bu işe katkı ve destek vereceğimi ben burada taahhüt ediyorum. Bütün milletin huzurunda” diye konuştu.