Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Dış kaynak temini için çalışmaları hızlandırıyoruz

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Net uluslararası rezervler geçen hafta 8,5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek" açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek devamında "Dış kaynak temini için çalışmaları hızlandırıyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası rezervlerine ilişkin mesaj verdi.

Net rezervlerde geçen hafta tarihi artış yaşandığına dikkat çeken Şimşek, "Rezervleri daha da güçlendirmek için ülkemize ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz." dedi.

Twitter hesabında açıklama yapan Şimşek, "TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek." dedi.

Şimşek, rezervleri daha da güçlendirmek için ülkeye ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti.

TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceklerini kaydeden Şimşek, "Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz." dedi.

mehmet şimşek merkez bankası tcmb altın rezervi kaç ton