Azerbaycan, "Türk Devletleri Ekonomik Forumu 2024"ün Ev Sahipliğini Üstlenecek

TAKİP ET

Azerbaycan, 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde büyük bir etkinlik olan "Türk Devletleri Ekonomik Forumu 2024"e ev sahipliği yapacak. Forum, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Gelişimi Ajansı (KOBİA), Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) işbirliğiyle, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği Derneği (KOBSKA) ve Azerbaycan Franchise Derneği'nin (AFA) ortak organizasyonuyla gerçekleştirilecek.

2-3 Mayıs  tarihlerinde  Bakü'de düzenlecek forum, Türk dili konuşulan ülkeler arasında ilk defa yapılacak. Forum, jaytılımcı ülkeler arasındaki mevcut pazar ve yatırım fırsatlarını incelemeyi, markaların uluslararası alana entegrasyonunu, şirketler arası ticari ilişkilerin geliştirilmesini, yabancı yatırımcıların ve şirketlerin ülkeye çekilmesini desteklemeyi ve Türk dili konuşulan ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yatırımcılar, iş insanları, küresel şirket sahipleri, dernek liderleri, kamu kuruluşları, bankalar ve ağ gruplarının katılacağı bir platform olacak forum, ilerleyen aşamalarda 7 farklı ülkede düzenlenecek. Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs gibi ülkelerde planlanan etkinlik, Türk devletleri arasında önemli ekonomik ilişkilerin oluşmasına ve iş ortamının şekillenmesine katkıda bulunacak. Forumda, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Japonya, Katar, Rusya ve Mısır gibi ülkelerden de yatırımcıların katılımı planlanıyor.

Forumda düzenlenecek paneller arasında "Türk dili konuşulan ülkeler arasında ekonomik işbirliği ve küresel ekonomiye etkisi", "İpek Yolu'nun Rotası: Çin'den mi Hindistan'dan mı Geçmeli?", "Azerbaycan'ın Serbest Ekonomi Bölgesinin Rolü", "Türk Kadınının Rolü: Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesi" ve "Türk dili konuşulan ülkelerde ekonomik işbirliği: Markalaşma ve Franchise" başlıkları bulunuyor. Her panelde çeşitli devlet kurumlarının üst düzey temsilcileri, yatırımcılar ve yabancı ülkelerden gelen konuşmacılar yer alacak.

Etkinliğe ortalama 1000'den fazla ziyaretçinin katılması beklenirken kayıt olmak isteyenlerin: tcef.az adresini ziyaret etmesi istedi.