Azerbaycan Kültür Günleri başlıyor

TAKİP ET

Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 104. yılını ve İzmir Bakü kardeşliğinin 37. yılını kutlamak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

İzmir ‘de faaliyet gösteren ÇAĞAZDER Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği, Azerbaycan Cumhuriyetinin 104. yılını ve İzmir Bakü kardeşliğinin 37. yılını kutlamak amacıyla Azerbaycan Kültür Günleri adıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.   20-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek program hakkında bilgi veren ÇAĞAZDER Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği Basın Sözcüsü Perviz Altay, ilk programın 21-28 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycanlı Ressamlar Sergisi ile başlayacağını belirtti. Altay, serginin Konak Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinin 3. katında bulunan, Resim Sergi alanında gerçekleşeceğini serginin açılış kokteylinin ise 21 Mayıs 2022 tarihinde saat 16.00'da yapılacağını ifade etti.   Basın Sözcüsü Altay, Azerbaycan kültürünün önemli temsilcilerini İzmir’de konuk etmenin mutluluğu içinde olduklarını belirtirken zengin program akışı hakkında da bilgi verdi.

10 gün boyunca İzmirlilerin beğenisine sunulacak olan ve Azerbaycan Cumhuriyetinin 104. yılını ve İzmir Bakü kardeşliğinin 37. yılını kutlamak için düzenlenen programın akışı şu şekilde:   24 Mayıs’ta İzmir Devlet Opera ve Bale’sinin Azerbaycanlı Sanatçıları Ruşen Muzaffer ve Cemile Cabbar yine Azerbaycanlı Bestekarların eserlerini müzikseverlerin beğenisine sunacağı Keman piyano konseri DOB'si Konak Elhamra sahnesinde saat 20.00'de gerçekleşecek.     25 Mayıs tarihinde Tebrizli ve Urmiye'li sanatçıların katılımıyla Tebriz Gecesi, düzenlenecek. Gecenin sanatçı konukları Türkiye'de yaşayan Tebriz doğumlu, Cavit Tebrizli ve Urmiye'den gelen 7 kişilik, SARI TEL Müzik Grubu ve Aşık Kurban olacak. Tebriz Gecesi’nin sunuculuğunu, Tebriz'li şair Azeryar Danişver yapacak.   Azerbaycan Cumhuriyetinin 104. kuruluş yılı nedeniyle 28 Mayıs tarihinde yapılacak resepsiyon sonrası Bakı Gecesi adlı konser programı düzenlenecek. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Kuruluş yıl dönümü resepsiyonu, Konak Belediyesi Güzelyalı, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde saat 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşirken Bakı Gecesi konser programı ise, aynı yerde, konser salonunda saat 20.30'da başlayacak. Konser programı, Azerbaycanlı ünlü garmon sanatçısı Azer Aliyev'in, garmon dinletisi ile başlayıp, ardından, TRT sanatçısı Arzu Kurbani, Kültür Bakanlığı sanatçısı Muhsin Kurbani, Bakü'den konuk olarak gelen Habil Memmmedov yönetimindeki, 7 kişilik Karabağ Bülbülleri adlı müzik grubunun konseriyle devam edecek.   29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Şuşa Gecesi adlı konser programında 9 Eylül Üniversitesi Konservatuarı öğretmen ve öğrencilerinden oluşan, 30 kişilik yaylı çalgılar orkestrası, Azerbaycan ve Türk Dünyasının Medeniyet Başkenti olan ŞUŞA'da doğmuş, Azerbaycanlı Bestekarların eserlerini seslendirecek. Konser DOB'si Konak Elhamra sahnesinde saat 20.00'de gerçekleşecek.   Azerbaycan Kültür Günleri’nin 30 Mayıs Pazartesi günü yapılması planlanan son etkinliği ise Makine Mühendisleri Odasının, 40 kişiden oluşan, Türk Halk Müziği korosunun seslendireceği, Azerbaycan Mahnıları Konseriyle sona erecektir. Koro konserine, Arzu Kurbani konuk sanatçı olarak katılacak. Konser, Tepekule Kongre Merkezi’nin, Anadolu Salonunda, saat 20.30'da gerçekleşecek.