Ayhan Salman'dan 17/25 Aralık kumpası paylaşımı

TAKİP ET

AK Parti Bursa il Başkanı Ayhan Salman, 17/25 Aralık 2013 tarihlerinde FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen kumpasın seçilmiş hükümete yargı eliyle darbe girişimi olduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devleti zor duruma düşürmek ve hükümete birçok koldan darbe vurmak için gerçekleştirdiği 17-25 Aralık yargısal darbe teşebbüsünün üzerinden 7 yıl geçti. Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'den talimat alan örgüt üyeleri, 17-25 Aralık 2013'te karanlık operasyonlarını uygulamaya başlamıştı. FETÖ'nün bu kumpası, kısa bir süre sonra ters tepti ve emniyet  ile yargıdaki FETÖ üyeleri meslekten uzaklaştırıldılar. Böylece 17-25 Aralık 2013, örgütle mücadelenin başlangıcı oldu. 1970'li yıllardan itibaren devletin önemli kurumlarına sızmaya başlayan FETÖ ile her alanda kararlı bir mücadeleye girişildi.


AK Parti Bursa il Başkanı Ayhan Salman 17/25 Aralık kumpasının 7. yıl dönümünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile yaşanan sürece dikakt çekti.
Paylaşımda; FETÖ, milletimize ait egemenliği kirli odaklara devretmeyi amaçlayan bir ihanet şebekesidir. 17/25 Aralık operasyonları, FETÖ'nün yürüttüğü hain bir kumpas girişimidir. 7 Şubat MİT Krizi sonrası devletimizi istikrarsızlaştırmayı hedefleyen kirli planın bir parçasıdır. @omerrcelik yazan Ayhan Salman, paylaşımına dönemin Başbakan Yardımcı olan Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalrının yer aldığı bir röportaj ekledi.