Antalya'da kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı
Antalya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, yüksek kesimler beyaz örtü ile kaplandı. Kar kalınlığı Saklıkent'te 115 santimetreye, Beydağları'ndaki Karçukuru, Tunç Dağı gibi zirvelerde ise 1,5 metreye ulaştı. Rize ile birlikte Antalya, en çok kar yağışı alan bölge oldu.
Antalya’da 11 Ocak günü akşam saatlerinde başlayıp, cuma gününe kadar süren kar yağışı, Toros Dağları`nın yüksek kesimlerindeki birçok noktayı beyaza bürüdü.
Kentte yaşayanlar, hafta sonu ile birlikte Saklıkent, Feslikan, Tunç Dağı etekleri, Moryer gibi kar kalınlığı 1 metreyi aşan bölgelere akın etti.
Yüzlerce kişi, beyaza bürünen dağlarda aileleri ile birlikte kar ve mangal keyfi yaptı.
Doğa yürüyüş grupları ile off-road araç grupları da karlı dağlara çıktı.
Antalya`da Saklıkent başta olmak üzere Beydağları, son yağışlarda hem Türkiye hem Avrupa`da en fazla kar yağışı alan bölge oldu.