Ankara'da 'Maymun Çiçeği' nedeniyle 4 kişinin karantinaya alındığı iddiası ile ilgili resmi açıklamalar peş peşe geldi

TAKİP ET

Türkiye'de Maymun çiçeği virüsünün (M Çiçeği) görülüp görülmediği merak edilirken, dikkat çeken bir iddia gündeme gelmiş, Ankara'da Maymun çiçeği nedeniyle 4 kişinin karantinaya alındığı paylaşılmıştı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve DMM bu iddiaları yalanladı.

Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği (mpox) virüsü dünyada bir kez daha pandemi korkusu yaratmış durumda.

Maymun Çiçeği salgınıyla ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan da dün açıklama gelmişti. Memişoğlu, şu ana kadar Türkiye'de maymun çiceği vakası görülmediğini duyurmuştu.

Sözcü'nün iddiasına göre ise Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, M Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı.

Hastalığın tespitine dair tetkikler devam ederken, üç M Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos'ta Bilkent Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındığı öğrenildi.Haberin gündem olmasının ardından Sağlık Bakanlığı yetkilileri vaka iddialarını yalanladı ve Türkiye'de maymun çiçeği vakasının bulmadığını duyurdu.