Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'dan şaşırtan karar

TAKİP ET

Jeff Bezos Amazon'daki CEO'luk görevinden istifa edip şirketteki görevinine yönetim kurulu başkanı olarak devam edeceğini açıkladı.

Jeff Bezos Amazon'daki CEO'luk görevinden istifa edip şirketteki görevinine yönetim kurulu başkanı olarak devam edeceğini açıkladı.

Dünyanın en değerli şirketlerinden ayrıca 125 milyar dolar ciro açıklayan online alışveriş sitesi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos dünyayı şaşkına uğratan kararını duyurdu.

Jeff Bezos, Amazon CEO'luğundan istifa edeceğini açıkladı.

Yaklaşık 30 yıl önce evinin kendi garajında kurduğu ve günümzde dünyanın en değerli şirketi konumundaki Amazon'un kurucusu Jeff Bezos e-ticaret devinin CEO'luğundan istifa edeceğini duyurdu.

Dünyanın en zengin insanı Bezos'un yerini bu gelişmeyle Amazon'da yönetici olan Andy Jassy alacak. Şirket, bu değişikliğin yılın ikinci yarısında gerçekleşeceğini açıkladı.

Amazon personeline bir mektupla aracılığıyla kararını bildiren Jeff Bezos, "Hiç bu kadar enerjim olmadı ve aldığım karar emekli olmakla ilgili değil. Tutkulu bir şekilde çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Ekonomist Özgür Demirtaş'ın bu gelişme ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde; "Amazon bilançosunu açıkladı. Tek çeyrekte 125 Milyar Dolar ciro inanılmaz bir rakam. Jeff Bezos ise CEO’luktan ayrılıyor. Bu bazıları için hisse split ihtimalini arttırıcı bir haber."

jeff bezos ceo amazon