Altılı masa 2 bin 200 maddelik ortak politika belgesini hazırladı

TAKİP ET

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişi hedefleyen altı partinin kurmayları tarafından hazırlanan ortak politika belgesi genel başkanlara sunuldu. Bir araya gelecek genel başkanlar, hazırlanan metin üzerinden çalışacak. Altılı masanın seçim beyannamesi olacak metindeki eylemler, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı tarafından hayata geçirilecek.

Sputnik Türkiye'den Osman Nuri Cerit'in haberine göre, Altılı masayı oluşturan CHP, İYİ Parti, Deva, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçim vaatlerini içeren ortak politika belgesi tamamlandı. Son çalışmalarını dün yapan komisyon üyeleri, hazırladıları raporu genel başkanlarına bu sabah saatlerinden sundular.

Haberde ortak metnin seçim beyannamesi niteliği taşıyacağına vurgu yapılıp çalışmanın 9 ana başlık ve 60 alt başlıktan oluştuğu, 2 bin 200 eylemi içerdiği kaydedildi. Ortak etinde altılı masanın adayının cumhurbaşkanı olması durumunda yapacağı icraatlerin bu belge içerisinde tek tek sıralandığı ifade edildi.

Osman Nuri Cerit'in haberinde şunlara da yer verildi:

Çalışma grubunun hazırladığı metinde hukuk, adalet ve yargı, kamu yönetimi, şeffaflık, denetim ve yolsuzlukla mücadele, ekonomi, finans ve istihdam, sektörel ve bölgesel konular, bilim ve teknoloji, eğitim ve öğretim, sosyal politikalar, dış politika, güvenlik, savunma başlıklarında atılacak adımlar yer alıyor.

Altılı partinin genel başkanlarının talimatı ile kasım ayında çalışmaya başlayan komisyon iki aylık çalışmasının sonunda dün çalışmalarını tamamladı. Çalışmada yer alan parti kurmayları çalışmanın son halini kendi genel başkanlarına sundu.

5 Ocak günü Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelecek 6 liderin gündemi ortak politika belgesi olacak. Genel başkanlar bu toplantıda ortak politika belgesinin açıklanmasıyla ilgili takvim belirleyecek. Ortak politika belgesinin açıklanması sonrasında altılı masanın ortak adayının belirlenmesi süreci başlayacak.

altılı masa altılı masa adayı altılı masada hangi partiler var altılı masa liderleri altılı masa nedir chp iyi parti deva gelecek saadet partisi demokrat parti Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem