Ali Akman'dan dikkat çeken açıklamalar

TAKİP ET

Bursaspor'dan Almanya'nın Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt'a olaylı bir şekilde transfer olan Ali Akman katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Bursaspor'dan Almanya'nın Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt’a olaylı bir şekilde transfer olan Ali Akman, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.
Katıldığı televizyon programına bağlanan Bursaspor’un eski futbolcusu Ali Akman, transferinin gerçekleştiği Alman kulübü Frankfurt'un öncelikle amcası Ayhan Akman ile temasa geçip sonrasında kendisinin de Frankfurt kulübünün yetkilileri ile online oalrak görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.
Karar verme aşamasına geldiğinde zorlandığını fakat doğru bir tercih yaptığını belirten Ali Akman, “Beni istemeleri, üzerimde durmaları, bana verdikleri güvenden dolayı burayı tercih ettim. Buraya geldikten sonra ilk günden itibaren doğru karar verdiğimi anladım… zaten ilk Almanya’ya geldim beni 5 gün karantinaya aldılar” ifadelerini kullandı.

Ali Akman, takımda Luko Jovic ve Andre Silva gibi kendisinin de bir proje olduğunu söyleyerek “Jovic de buraya genç yaşta gelmiş. Benim de gelişime açık olduğunu düşünüyorlar. Önümdeki forvetler bu projenin ne kadar doğru olduğunun göstergesi. Silva ve Jovic’ten birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Burada en büyük fark oyuncu kalitesi. Herkes yüzde 100 yapıyor işini. İdmanlar farklı değil, oyuncular farklı. Maç temposu gibi idmanlar oluyor"  şeklinde konuştu.

Ali Akman konuşmasında Almanca öğrenmeye çalıştığını belirtirken, “Kulübün Almanca öğretmeni var. Haftada 3-4 kez çalışıyoruz. Almanca bana hem sahada hem de yaşantımda çok şey katacak” ifadelerine yer verdi.

Genç oyuncu Almanya’ya erken gitmesini “Kader” olarak değerlendirirken, şu ifadeleri kullandı: “Çok az kişiye nasip olan bir şey yaşadım. Önümüzdeki sene oynayabileceğim bir takıma erken katıldım. Bunun kıymetini biliyorum. Adaptasyon sürecini kısaltmış oldum. Kendimi gelecek sezona hazırlıyorum.”

Ali Akman, yaptığı konuşmada Bursaspor’dan hiç bahsetmezken, Almanya kararını vermeden önce sadece Ozan Kabak’la iletişime geçtiğini, onun da söylediği herşeyin tek tek gerçekleştiğini belirtti.

ali akman bursaspor ayhan akman eintracht frankfurt