Alanyaspor'da flaş istifa

TAKİP ET

Alanyaspor'da Francesco Farioli istifa etti

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, Galatasaray ile oynadıkları hazırlık maçının ardından istifa etti.
Alanyaspor’da flaş bir ayrılık yaşandı. Bu akşam Galatasaray ile oynanan hazırlık maçının ardından Teknik Direktör Farioli, görevinden ayrıldı. Alanyaspor, 33 yaşındaki teknik direktör yönetiminde ligde 22 maçta 6 galibiyet, 7 beraberlik, 9 mağlubiyetle 25 puan toplayarak, 11. sırada yer aldı.
Alanyaspor'un takımın başına Teknik Direktör Ersun Yanal'ı getireceği gelen bilgiler arasında.

FARİOLİ KİMDİR?

Doğum tarihi: 10 Nisan 1989

Nereli: Barga, İtalya

Antrenörlüğe genç yaşta başlayan Farioli, İtalya'nın alt liglerinde kaleci antenörlüğü ve yardımcı antrenörlük yaptı. 2015'te Katar'a gitti ve 2 yıl boyunca Aspire Academy'de çalıştı. Roberto de Zerbi ile birlikte Benevento ve Sassuolo'da kaleci antrenörlüğü yaptı.

Çağdaş Atan ile birlikte 2020 yazında Alanyaspor'a geldi.

Ağustos 2020'de Alanyaspor'da Çağdaş Atan'ın yardımcısı olarak Türkiye kariyerine başlayan 33 yaşındaki teknik direktör, Fatih Karagümrük'te görev almasının ardından Akdeniz ekibine dönmüştü.

Aralık 2021'de Bülent Korkmaz'ın yerine göreve başlayan Farioli, Alanyaspor'da 47 maça çıktı ve 21 galibiyet, 10 beraberlik, 16 mağlubiyet alarak 1.55 puan ortalaması yakaladı.

19 Mart 2021'de Fatih Karagümrük'ün başına geçti.

alanyaspor - galatasaray alanyaspor alanyaspor galatasaray maçı hangi kanalda Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli Francesco Farioli istifa Francesco Farioli kimdir