Alaattin Çakıcı'dan 643. Kırkpınar Ağası'na ziyaret

TAKİP ET

Ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı, 643. Kırkpınar Ağası Edirneli işadamı Mustafa Altunhan'ı ziyaret etti. Çakıcı, bir süre Saros Körfezi'nde Altunhan'ın misafiri olacak.

Bir süredir ortalarda görünmeyen ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı Trakya, Edirne ve Çorluda bir dizi ziyaretler yapmak için kendisine ait özel yat ile Saros Körfezi'ne gitti. Alaatin Çakıcı'nın basın danışmanı Ferhat Aydoğan ünlü kabadayının bölgedeki ziyaretlerine  kadim dostu Mustafa Altunhan’a giderek başladığını belirterek, Alattin Çakıcı'nın bir süre burada miasafir olarak kalacağını, ardından da bölgedeki ziyaretlerini sürdüreceği bilgisini paylaştı.


Mustafa Altunhan Kimdir;





Mustafa Altunhan, 25 Kasım 1965 tarihinde Edirne’nin Çömlekakpınar köyünde doğdu. Eğitim hayatını Edirne’de sürdürdükten sonra, 1986 yılında ticarete atılarak “Öz Edirne Birlik” turizm şirketini kurdu. İşlerini büyüterek Edirne’nin saygın iş insanlarından biri olmayı başardı.
Edirne‘de kültürel ve sportif faaliyetlere destek veren Altunhan Edirne Spor Kulübü başkanlığı da yaptı.
Öte yandan Mustafa Altunhan’ın bir dedesinin eski Kırkpınar ağası, diğer dedesinin de Kırkpınar Başpehlivanı olması güreşe olan ilgisini artırdı. Güreş sporu’nun içerisinde büyüyen Altunhan, 2004 yılında Belediyenin açık artırmaya sunduğu ağalık koçuna 86 bin lira vererek 643. Kırkpınar Ağası ünvanını almaya hak kazandı. Ağalık görevini bir yıl sürdürdükten sonra da bıraktı.
Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olarak turizm sektörüyle yakından ilgilenen Mustafa Altunhan, bu yıl Altunhan Şirketler Grubu'nun turizm şirketinin Saroz körfezi'ndeki işletmesi ve yatırımları, körfeze olan yerli ve yabancı turistlerimn ilgisini arttırdı. Mustafa Altunhan ve Alaattin Çakıcı'nın uzun yıllara dayanan dostlukları olduğu biliniyor.