Akıllı ev asistanları 2021 yılında yaygınlaşacak

TAKİP ET

Dünyanın farklı bölgelerinde robot hasta bakıcılar, güvenlik görevlileri, hostesler ve garsonlar kullanılıyor. 2021 yılında ise bu teknoloji evlere girecek. Özellikle akıllı evlerde kullanılacak olan bu robot asistanlar, gelecek 10 yılda gündelik hayattaki birçok işi kolaylaştıracak.

 

Ballie evdeki akıllı cihazları çalıştırabiliyor

 Mutfakta yer alan akıllı beyaz eşyalar, robot süpürgeler, akıllı ekranlar, perdeler ve ışıklar. Evlerin her alanı giderek akıllı sistemler tarafından kontrol edilirken bu sistemler ile çalışabilecek mini bir asistan robotun tanıtımını gerçekleştirdi.



 Samsung CEO’su Hyun-Suk Kim evin her alanında kullanıcısına yardımcı olmak amacı ile tasarlanmış Ballie isimli top şeklindeki küçük akıllı robotu tanıttı. Evdeki akıllı cihazlar ile çalışabilen Ballie yerleşik bir kamerası, mikrofonu ve hoparlörü sayesinde evin her alanında aktif olarak gereksinimlere tepki verebiliyor. Kullanıcısını sürekli takip edebilen küçük top şekil itibari ile Star Wars’un  droid robotuna benziyor.

Evinizin yeni üyesi: LG Hub Robot


LG Electronics akıllı evlerin kalbinde yer alacak yeni akıllı ev asistanı LG Hub Robot ile yapay zekâyı ve robotları evlerinize taşıyor.
Robot teknolojilerinin artık hayatımızın vazgeçilmezi olduğu günümüzde, tüm kullanıcılar yapay zekâya sahip bu cihazların günlük yaşamın içinde çok daha fazla rol oynayarak birçok alanda işlerimizi kolaylaştırmasını istiyorlar.

LG Hub Robot evdeki diğer akıllı cihazlara bağlanıp tercihleriniz doğrultusunda onları yönetebiliyor. LG Hub Robot’un en önemli özelliklerinden biri ise Amazon Alexa tabanlı ses tanıma teknolojisine sahip olması. Böylece klima ya da kurutma makinesini sadece sözlü komutlarla kullanmanızı sağlayıp akıllı ev teknolojisini bir üst seviyeye taşıyor. LG Hub Robot kullanıcılara sunduğu birçok bildirim sayesinde adım adım sesli komutlarıyla yemek tariflerini anlatabiliyor; ya da interaktif ekranı sayesinde buzdolabının içindekileri gösterebiliyor.
Hub Robot, Alexa’nın geniş bilgi birikimine erişim sağlayabildiği için; müzik dinlemek, alarm kurmak, hatırlatma notları oluşturmak ya da hava ve trafik durumunu öğrenmek gibi imkânları da kullanıcılara sunuyor.
LG Hub Robot, tüm aile bireylerinin rahatça kullanabilmesi için tasarlandı. Ekranda beliren yüz sayesinde, geniş bir duygu yelpazesi dahilinde hislerini ifade edebilmenin yanı sıra, hareket ettirilebiliyor ve döndürülebiliyor. Kendisine yöneltilen basit sorulara kafa sallamak gibi beden dili hareketleri ile yanıt verebilecek şekilde tasarlanan Hub Robot; eve gelen, evden ayrılan ya da uyuyan aile bireylerinin faaliyetlerinden de haberdar olabiliyor. Kamerası ve yüz tanıma sistemi sayesinde her bir aile üyesini tanıyıp, her biri için farklı bir selamlama kullanacak şekilde programlanabiliyor.
Robotbase başarılı yapay zekaya sahip ev asistanı
Robotbase’in dünyada bir ilk olarak duyurduğu yapay zekalı robotunun tam bir kişisel asistan olarak işlev görmesi hedefleniyor. 

Robotbase’in CEO’su Duy Huynh’un açıklamalarına göre şirketin amacı sadece söylenenleri yapan bir robot sunmak değil. Sahip olduğu bir çok sensör, gelişmiş bilgisayar işlevleri ve başarılı bir yapay zeka sayesinde robotun, aynı zamanda ev işleri ve asistanlık görevlerini de geri planda sessizce yürütmesi hedefleniyor.
Özetlemek gerekirse Robotbase’in akıllı ev robotu, kişisel asistan, koruma görevlisi, aile fotoğrafçısı, masalcı teyze ve küçük ev aletleri şefi gibi görevleri üstlenebilecek. 

Bakıcı robot akıllı bir asistan gibi çalışıyor

Obi isimli bir robot firması tarafından geliştirilen bakıcı robot, engelli bireyler için hayatı daha kolay hale getiriyor. Obi, evler için yeni bir akıllı asistan olma özelliğinde.
Üretimde ve hizmet sektöründe otomatikleşmeyi sağlayan robotlar, bu kullanımın çok daha ötesine geçiyor. Akıllı birer ev asistanı haline gelen robotlar, kişilerin yaşam standartının artmasını sağlıyor. Bu alandaki son örneklerden biri ise Obi tarafından geliştirilen Obi Robot oldu.

Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen Obi Robot, kişilerin yemek yemesine yardımcı oluyor. Kap ve kaşığa sahip olan robot, otomatik olarak kaptaki yemeği kaşık ile alarak kişinin beslenmesini sağlayabiliyor. Böylelikle yemek yeme sırasında başka birine duyulan ihtiyaç tamamen ortadan kaldırıyor.


 

akıllı ev asistanları ev robotları robot hastabakıcılar yapak zeka robotlar