AK Parti'nin Bursa ve İstanbul adayı kim olacak, Erdoğan beklenen açıklamayı saat kaçta yapacak?

TAKİP ET

AK Parti'nin merakla beklenen İstanbul adayı dahil 12'si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkan adayı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak. AK Parti'nin İBB adaylığı için Murat Kurum'un, Bursa için Alinur Aktaş'ın yeniden göreve geleceği iddiaları gündemde.Peki AK Parti'nin İstanbul adayı ve Bursa adayı kim olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan adayları saat kaçta açıklayacak?

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Toplantıda AK Parti'nin merakla beklenen İstanbul adayı dahil 12'si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkan adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Beklenen açıklama saat kaçta?

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı bugün saat 14.00'de başlayacak. Söz konusu saat itibarıyla Erdoğan'ın İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı dahil AK Parti'nin 28 adayını duyurması bekleniyor.

İstanbul adayı Murat Kurum mu?

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı yaklaştıkça kulislerde İstanbul adayı ile ilgili iddialar gündeme geldi. İstanbul için an çok adı geçen isimse eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Kurum'un yanı sıra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için ismi geçiyor.

Hangi illerin adayları açıklanacak?

12'si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkanının belli olacağı illerse şöyle: İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Denizli, Bursa, Aydın, Balıkesir, Mardin, Muğla, Samsun, Ordu, Giresun, Elazığ, Artvin, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta, Bayburt.

Yerel seçim adaylarının açıklanacağı tarihle ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Adaylarımızın ilk kısmının bir bölümü bu pazar olacak. Büyükşehirler ve şehirleri kapsayacak. Diğer adaylar ise 15 Ocak'ta Ankara'da seçim beyannamemizi açıklarken duyurulacak" demişti.

ak parti adayları ak parti adayları 2024 ak parti adayları belli oldu mu ak parti adayları saat kaçta açıklanacak ak parti adayları adana