Cübbeli Ahmet'in İsmailağa ile ilişiği kesildi!

TAKİP ET

İsmailağa Cemaati'nden yapılan açıklamada, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaati bölmeyi ve dağıtmayı amaçladığı bu nedenle tüm ilişiğinin kesildiği duyuruldu..

İsmailağa Cemaati’nin en bilinen yüzlerinden biri olan Cübbeli Ahmet lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatı kaybetmesi sonrasında cemaatten dışlanmıştı. Ünlü, geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Köprüden önce son çıkış” isimli videosunda, cemaate taleplerini kabul etmezse önemli itiraflarda bulunacağını duyurmuştu. Ünlü, bu video sonrasında kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü dün yayınladığı mesajda sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi vermişti.

İsmailağa Cemaati basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Mahmud Efendi'nin ölmesi sonrasında belli çevreler tarafından cemaatleri hakkında olumsuz propaganda başlatıldığı belirtilerek, "İstişare Heyetinin açıklamasında yer aldığı üzere şahidler huzurunda tevatür seviyesinde sabit olan bir hakikat gizlenmeye çalışılmıştır. Oysaki Ali Haydar Efendi bizlere yadigâr olan ve bir kısmı bugün hâlâ hayatta ve afiyette bulunan büyüklerimizin şahidliği de ortadadır. Bugün fitneden korunmak, o büyüklerin şâhidlik ve bereketine tâbi olmakla mümkündür." ifadeleri kullanıldı.

"ŞEYHİMİZ CÜBBELİ AHMET HOCA'YI REDDETİ"

İsmailağa Cemaati, "Şeyhimiz Hasan Efendi Cübbeli Ahmet Hoca’yı Reddetti." ifadeleri kullanılarak bir video yayınladı. Videoda Hasan Efendi'nin, Ahmet Mahmut Ünlü'yü reddettiği ifadeler yer alıyor.

Öte yandan cemaatten yapılan açıklamada,  "Cübbeli Ahmet, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi'nin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz." denildi.