ABD medyası: Suudi Veliaht Prensi, Biden'ı Amerikan ekonomisine zarar vermekle tehdit etti

TAKİP ET

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki kavganın son perdesinde ilkinin ikincisini ABD ekonomisine zarar vermekle tehdit ettiği basına sızdı.

Rusya ve Çin'le iyi ilişkilerini İran ve Suriye'yle normalleşmeyle taçlandırmanın üzerine petrol üretimini azaltmaya devam ederek Washington'ın çıkarlarının hilafına ABD'den bağımsız politikalarını tırmandıran Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın (MbS) ABD Başkanı Joe Biden'a karşı el yükselttiği belirtildi. 

The Washington Post gazetesi, bir Discord sunucusuna sızan gizli bir belgeye dayanarak, Riyad'ın Washington'ınarzusunun tersine ham petrol üretimini azaltma kararının ardından Biden yönetiminin Suudi kraliyetiyle ilişkileri yeniden değerlendireceğini söylemesineMbS'nin tepkisini aktardı.

'ABD yönetimiyle artık işim olmaz'

Buna göre Biden'ın Suudi Arabistan'ı cezalandırması halinde, ABD yönetimiyle artık muhatap olmayacağı uyarısında bulunan Veliaht Prens, ayrıca 'Washington için önemli ekonomik sonuçları olacağı'tehdidinde bulundu.