47. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı törenle açıldı

TAKİP ET

Türkiye'nin önemli mobilya üretim merkezlerinden Bursa'nın İnegöl ilçesinde 47'ncisi düzenlenen "Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı" (MODEF EXPO 2022) ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “47.sini düzenlemiş olduğumuz İnegöl Mobilya Fuarına katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum. Çok kıymetli misafirlerimiz var. İnegöl Mobilya Fuarı, Türkiye’nin en önemli mobilya fuarlarından bir tanesi. İstanbul ile birlikte Türkiye Mobilya sektörüne ciddi katkı sağlayan organizasyonların başında geliyor. MODEF Fuarcılık olarak biz de bu organizasyonlarla Türkiye mobilya sektörüne destek vermeye devam ediyoruz. 165 firmamız fuarımıza katılım sağlıyor. Bir fuardan daha fazlası sloganı ile tüm mobilya merkezlerimizde İnegöl komple bir şehir olarak fuarını organize ediyor. Bu bağlamda dış alım heyetleri, reklam ve tanıtım organizasyonlarımızla birlikte İnegöl mobilya sektörünü tüm dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. Bu sene de 90-100 civarında yabancı ülkeden yurtdışı ziyaretçilerimizi ağırlayacağız. İnegöl sanayi, turizm, tarım, köfte ve mobilya şehri. Mobilyanın başkenti, ihracat merkezi. İhracat fazlasında Türkiye’nin 10. büyük ekonomisi olan şehrimiz bu rakamlarını artırarak devam ettiriyor. Hem üretim hem ihracatımız daha da büyüyerek devam edecektir. Cansiperane çalışma ortaya koyarak fuara hazırlanan, katılım sağlayan, katılamayarak İnegöl’deki diğer merkezlerde çalışmalarını sürdüren tüm mobilyacılarımızı tebrik ediyorum. Güzel çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Tüm mobilyacılarımıza teşekkür ediyorum. Bereketli kazançlar diliyorum. Bizleri yalnız bırakmayan tüm protokolümüze ve ziyaretçilerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Heyecanlıyız, 47. Uluslararası mobilya fuarımız için bir aradayız. Mobilyacılarımız güzel hazırlıklarını tamamlayıp yeni ürünlerini tasarladılar, yeni argelerini akıllı, estetik, ergonomik ve mimari anlamda güzel eserlerini ortaya koydular. Şehrimiz bu serüvene 1500’lü yıllarda başlıyor. Osmanlı döneminde kadırgalara kürek imalatı yapıyoruz, günümüzde ev mobilyaları ve farklı endüstrilere evriliyor. İşin evvelinin olması devamının olacağını da gösteriyor. Mobilya sektörünü bu hale getiren İnegöllü mobilyacılarımıza çok teşekkür ediyorum. İnegöl sadece mobilya fuarıyla anılmıyor, beraberinde verimli arazileriyle, tarımıyla, turizmiyle ve her anlamda kendinden söz ettiriyor. Bu çalışmalar kolay olmuyor, bir ve beraber çalışıldığında her şeyin olacağına inanıyorum. Katkılarla güzel şeyler oluyor ve olacak da. Gelecekte nice güzel fuarlar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de bir ilk olan küçükbaş hayvancılık festivalimizi gerçekleştirdik. Refahı artırmanın yolu üretimden geçiyor. Fuarın oluşmasında emeği geçen kıymetli MODEF Başkanımıza ve yönetimine, mobilyacılarımıza, üreticilerimize, sektör temsilcilerimize teşekkür ediyor, fuarımızın bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Burada bir hikaye var, çok eski tarihlerde başlamış ama ilk ustalarından tutun emeğini veren, katkısını veren bir tarih var, tecrübe var. Ölenleri rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlık sıhhat diliyorum. Bu hikaye bir pazaryerinden başlamıştı, Allah’a şükürler olsun buralara, ciddi yerlere geldi. Hikmet Başkanı rahmetle anmak lazım. 2002 senesinde fuar burada geldi, ne kadar büyük bir vizyon olduğunu ifade etmek istiyorum. Daha sonra 4 katına çıkarılması esnasında bizlerin de katkıları olmuştur.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2016’da Belediye hisselerini İMOS’a devrettik ki Ticaret Odası ile birlikte olduğu için. İnşallah Yavuz kardeşimiz bu çıtayı daha da yukarılara çıkarıyor. Burada her kardeşimizin ayrı gayretleri var. Bazı sıkıntılar da var ama hayat devam ediyor, kendimizi yenilememiz lazım. Bu işi zamanında düşünen ağabeylerimiz aslında bir alanı fuar olarak değil bir şehri fuar olarak düşünmüşler, tasarlamışlar. Bir berber de lokantacı da diğer esnaflarımız da çok heyecanlılar, 1 hafta boyunca burada müthiş bir ticaret olacak. Bu büyük bir heyecan. Bugüne kadar gösterilen bu birlik ve beraberlik ile işgücünde sıkıntı yaşanmaması adına okullarımızın desteklenmesi adına Belediye, İTSO, İMOS ve devletin kurumlarıyla dayanışmaya ihtiyaç var. Bu sinerji değer olarak dönüyor. BTSO Başkanımız burada, Borsa Başkanımız da burada. Pandemi bazı fuarları aksattı ama Bursa’da bugün 13-14 tane alanlarında kapış kapış giden fuarlar hayata geçiriliyor. Nasip olursa yarın Bursa’da Tarım Fuarı başlıyor. İlgili kurum kuruluşlar birlik ve beraberliği sağlarsa başarılmayacak iş yok. Dünyanın ekonomik krizi konuştuğu bir dönemde olsak daha hayat devam ediyor ve bu krizler büyümek, gelişmek için önemi bir fırsat. Artık kurumlarımız, devletimiz çok tecrübeli ve beraberinde özel sektörün geldiği nokta da takdire şayan. Fuarımız bereketli ve bol kazançlı olsun” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “Her fuarla birlikte hep beraber üreterek sergilenen ürün ve ziyaretçi sayısı bakımından büyüyoruz. Fuarımızın düzenlenmesinde, gelişmesinde ve şehrimizin tanıtımı olması noktasında emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Günümüzde 4.500 civarında mobilya işletmesine ulaşmış İnegöl’ün İnegöl mobilyası ve mobilya yan sanayisiyle birlikte ülkemize büyük katkıları var. Türkiye’nin 16. Büyük sanayi merkezi konumuna eriştik. Bu noktada sanayicimizin önünü açmak için politikalar gerçekleştiriyoruz. Ağaç İşleri İhtisas OSB haricinde yeni sanayi alanlarının planlanmasını sürdürüyoruz. Devletimiz pazar araştırma, yurtdışı pazar destekleri gibi çalışmalarıyla ürünlerinizin dış ülkelerde de sergilenmesi adına çalışmalar gerçekleştiriyor. Ar-ge ve inovasyonlar, yeni üretim yöntemlerini artırılması ile üretim maliyetleri düşürülerek ürün nitelikleri de artırılacaktır. Bu da sektörümüzün marka değerini ve rekabetçiliğini artıracaktır. Tüm üreticilerimizi üretim stratejileri bakımından ar-ge ve inovasyon kültürünü edinerek hibe programlarımızdan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, “İnegöl, Türkiye’nin mobilya merkezi ve ulusal düzeyde de uluslararası alanda da liderlik konumunu her yıl güçlendirerek sürdürmektedir. Benden önce bu sektörün gelişimi kıymetli konuşmacılar tarafından dile getirildi. Bizim buradaki görevimiz ülkemizin ve İnegöl’ümüzün daha da gelişmesi adına sanayicilerimizin ihtiyaç duydukları sanayi alanlarını onlara en kısa zamanda temin etmek ve bu alanları genişleterek ihracattaki payımızı her geçen yıl artırmaktır. Bu noktada ilçemizdeki Ağaç İşleri İhtisas OSB’de ihtiyaç duyulan yeni sanayi alanlarının tahsislerini yapmaya başlayacağız. Ondan sonra da ihracat rakamlarımızın kat ve kat artacağına inanıyorum. Bu başarının gerçek mimarları olan üreticilerimizi tebrik ediyor, fuarımızın hayırlar getirmesini temenni eediyorum.