Kar etkisini artırdı, yılın son gününde o şehirlerde okullar tatil

TAKİP ET

Balkanlar ve Rusya kaynaklı soğuk hava dalgası Türkiye genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının kuvvetlenmesiyle birlikte yılın son gününde çok sayıda ilde eğitim öğretime ara verildi.

Rusya ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Kar yağışının şiddetini artırmasıyla birlikte yılın son gününde birçok ilde okullar tatil edildi.

İşte okulların tatil edildiğinin açıklandığı şehirler

SİVAS

Sivas'ta beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü il genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

ŞIRNAK

Şırnak'ta kar yağışı nedeni ile okular yarın da tatil edildi.

KARABÜK

Karabük'te etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Böylece kentte eğitim-öğretime üst üste 3'üncü gün ara verilmiş oldu.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kar yağışı nedeni ile okular yarın da tatil edildi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE DE EĞİTİME ARA

Dicle Üniversitesinden yapılan açıklamada, kar yağışı, buzlanma ve don olayları nedeniyle yarın da üniversitede eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiği duyuruldu.

KIRŞEHİR

Kırşehir'de olumsuz hava şartları nedeniyle okulların yarın tatil edildiği açıklandı.

BOLU

Bolu'da yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle il genelinde eğitim-öğretime 1 gün daha ara verildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te önümüzdeki 2 gün beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiği açıklandı.

SİİRT

Siirt'te kar yağışı nedeniyle okullar çarşamba günü tatil edildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Valiliği, kent genelinde beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle 31 Aralık Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

BİTLİS

Bitlis Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde salı ve çarşamba günü eğitime ara verildiğini duyurdu.

BATMAN

Batman'da, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın için eğitime ara verildi.

MALATYA

Malatya'da kar yağışı, tipi ve buzlanma tehlikesi nedeniyle eğitim ve öğretime yarın ara verildiği bildirildi.

KAYSERİ

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada, hava durumu verilerine göre yarın kar yağışının etkili olacağı, buzlanma ve don riski nedeniyle genel hayatın olağan akışının olumsuz etkileneceğinin değerlendirildiği bildirildi.

MARDİN

Mardin'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildiği duyuruldu.

KASTAMONU

Kastamonu'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezinde taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

AKSARAY

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 31 Aralık'ta eğitime ara verildiği belirtildi.