2025 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 5. ayağı Eskişehir'de nefes kesiyor

TAKİP ET

Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın beşinci ayağı olan Odunpazarı ESOK Rallisi, Eskişehir'de başladı. Pilotlar, 10 özel etapta 126 kilometrelik parkurda kıyasıya mücadele ediyor.

Eskişehir’in tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan parkurlarda gerçekleşen organizasyon, hem Türkiye’den hem de Avrupa’dan gelen sporcuların katılımıyla büyük heyecan yarattı.

Tarihi Odunpazarı’ndan start

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Avrupa Ralli Kupası’nın dokuzuncu ayağına da ev sahipliği yapan organizasyon, 12 Eylül Cuma günü UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Tarihi Odunpazarı Evleri önünde düzenlenen açılış seremonisiyle başladı. Startı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt verdi.

Kent Ormanı’nda ilk etap heyecanı

Eskişehir Otomobil Spor Kulübü (ESOK) tarafından gerçekleştirilen organizasyonda sembolik startın ardından Kent Ormanı’nda seyirci etabı koşuldu. Toksport WRT ekibinden Buğra Banaz-Onur Ahıskalı ikilisi Skoda Fabia R5 Evo ile 5 dakika 50 saniyelik derecesiyle en hızlı isim oldu. Team Petrol Ofisi’nden Kerem Kazaz-Corentin Silvestre Hyundai I20n Rally2 ile ikinci sırayı alırken, Castrol Ford Team Türkiye’den Ali Türkkan-Oytun Albayrak ikilisi Ford Fiesta Rally3 ile üçüncülüğü elde etti.

Etaplarda kıyasıya mücadele

Üç gün süren rallide ekipler, Uluçayır, Yukarı Ilıca, Kirazlı Çeşme, Seklice ve Banaz etaplarında direksiyon başına geçti. Kentin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan 10 özel etaptan oluşan mücadelede, 94 sporcu ve 47 otomobil yer aldı. Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İspanya, Romanya ve İtalya’dan da ekipler katılım gösterdi.

Final yarın ödül töreniyle

126,72 kilometre uzunluğundaki parkurda gerçekleştirilen ESOK Ralli, 14 Eylül Pazar günü Espark AVM önünde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Ralli boyunca binlerce izleyici Eskişehir’in farklı bölgelerindeki etaplarda heyecana ortak oldu.

ralli ralli ne demek ralli yarışları ralli arabası ralli nedir